Kayıt Yeniletmeyen Öğrencilerin İlişiğinin Kesilmesine Dair Duyuru
Duyuru Tarihi: 07 Şubat 2022

Değerli Öğrencimiz,

17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem bu koşulları yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir. Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans/lisans programlarında kayıtlı olup, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.

Bu durumda olan ve kayıt yenileme yapmayan öğrencilerin kayıtları 2021-2022 öğretim yılı Bahar dönemi kayıt yenileme tarihi bitiminde silinecektir. Öğrenimlerine devam etmek ve kayıt haklarını kaybetmek istemeyen öğrencilerimizin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi sayfasına giriş yaparak 2021-2022 Öğretim Yılı Bahar Döneminden itibaren kayıt yenileme işlemi yapmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Sizi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde aktif öğrencimiz olarak görmekten mutluluk duyar, sağlıklı günler dileriz.

Kayıt yenileme ve öğrenci otomasyonuna erişmek için tıklayınız.